Povodom Dana crnogorskog notarijata – 29. aprila i obilježavanja tri godine rada, Notarska komora Crne Gore održala je 10. maja 2014. svečanu sjednicu Skupštine Notarske komore Crne Gore (NKCG) u Podgorici, kojom je predsjedavao potpredsjednik NKCG Darko Ćurić. Uz prisustvo brojnih gostiju iz zemlje i regiona, crnogorskim notarima su 3. godišnjicu pozdravnim govorima čestitali: Branka Lakočević, pomoćnica ministra pravde, Hanns-Jakob Putzer, potpredsjednik Komisije za međunarodnu saradnju Međunarodne unije notara, Vernesa Smajkan, predstavnica GIZ-a, Sefedin Suljević, počasni član Skupštine NKCG, notar iz BiH, Vasil Kuzmanovski, potpredsjednik Notarske komore Makedonije, Fatmil Lacej, potpredsjednik Notarske komore Albanije, Nada Malić, notar iz Republike Srpske i Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore CG.

Notarska komora Crne Gore je dodijelila zahvalnice NKCG onima koji su najviše doprinijeli uspostavljanju i razvijanju notarijata u našoj državi: Ministarstvu pravde Crne Gore, Njemačkoj organizaciji za tehničku saradnju – GIZ i nekadašnjem ministru pravde Mirašu Radoviću. Povelju NKCG dobio je Safedin Suljević, počasni član Skupštine NKCG, notar iz BiH.

„Notari Crne Gore u velikoj su mjeri ispunili postavljene ciljeve a i dalje će raditi na jačanju notarijata u državi“, čulo se na svečanoj sjednici.

Zajednički je zaključak da bi sve notare kako Crne Gore i regiona, tako i Evrope, trebalo da vodi isti putokaz – profesionalnost, efikasnost, etika i moral.