U periodu od 8. do 12. juna u Budvi su se održali jubilarni dvadeseti budvanski pravnički dani pod pokroviteljstvom Saveza udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske.

Teme ovogodišnjih jubilarnih budvanskih pravničkih dana su bile Imovinsko pravni odnosi (aktuelna pitanja), prednacrt Građanskog zakonika Republike Srbije, Harmonizacija EU i Upravno i radno zakonodavstvo.

U ime Notarske komore Crne Gore sve prisutne goste i učesnike je pozdravio g-din Rajko Janković, notar iz Tivta. Pored velikog broja učesnika, seminarima je takođe prisustovao jedan od najznačajnijih gostiju predsjednik Međunarodne notarske unije g-din Danijel Sedar Sengor (Daniel-Sédar Senghor). 

Dana 9. juna 2015. organizovan je susret predsjednika crnogorskih notara Branislava Vukićevića i drugih čelnika Notarske komore Crne Gore sa gospodinom Sengorom, a u dužem otvorenom razgovoru predsjednik Međunarodne unije notara pohvalio je put koji su crnogorski notari prešli, kao mlada profesija, za četiri godine postojanja u našoj državi.

Gospodin Sengor je takođe pozitivnim ocijenio aktuelno stanje u crnogorskom notarijatu, ističući kao ogromnu prednost u razvoju struke, pozitivan odnos između notara i nadležnih državnih organa u Crnoj Gori, kao i crnogorskih notara i advokata. 

Lider Međunarodne unije notara kao i njegove crnogorske kolege zajednički su konstatovali naglašenu važnost notarijata za pravnu sigurnost građana, bilo gdje u svijetu.