Crnogorski notari izabrali rukovodstvo

DARKO ĆURIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA NOTARSKE KOMORE

Na izbornoj sjednici Skupštine Notarske komore Crne Gore koja je održana 14.10.2023. godine u Podgorici, crnogorski notari su shodno Statutu izabrali organe Notarske komore. 

Za predsjednika Notarske komore ponovo je izabran Darko Ćurić, notar iz Podgorice.

Za potpredsjednika Notarske komore izabran je Milonja Veljić, notar iz Berana, dok su za članove Upravnog odbora izabrani: Jadranka Adžić, Andrijana Vukčević, Maja Đurasović i Vladan Bekan, notari iz Podgorice, Rade Jovanović i Dalibor Knežević, notari iz Budve i Vuksan Sekulić, notar iz Bijelog Polja. Za članove Komisije za pregled finansijskog poslovanja izabrani su Slavica Bošnjak, notar iz Podgorce, Milena Živaljević, notar iz Danilovgrada i Veselinka Marković, notar iz Kolašina.

Shodno Statutu mandat organa Notarske komore traje tri godine.

U svom pozdravnom govoru predsjednik Notarske komore je ukazao na dosadašnje značajne rezultate koji su postigli notari u Crnoj Gori tokom svog dvanaestogodišnjeg rada, te istakao da će se u svom mandatu snažno zalagati za očuvanje i unapređenje položaja notarijata u crnogorskom pravnom sistemu i za jačanje vladavine prava, kao osnovnog postulata pravne sigurnosti građana i pravnih lica.

NOTARSKA KOMORA CRNE GORE