Danas 18.02.2021.odrzan je sastanak udruzenja sudskih vjestaka CG i notarske komore CG

Udruženje sudskih vještaka Crne Gore i Notarska komora Crne Gore su se na današnjem radnom sastanku saglasili da je sudsko vještačenje i uloga sudskih vještaka od izuzetne važnosti i nerijetko presudna u donošenju sudskih odluka u Crnoj Gori.

Kako su tokom sastanka zaključili predsjednik notarske komore Branislav Vukićević i predsjednik Udruženja sudskih vještaka dr Nebojša Kavarić jačanje svih pravosudnih profesija je od izuzetnog značaja za efikasnost i kvalitet rada čitavog pravosudnog sistema.
Obije organizacije su saglasne da zajedničkim djelovanjem i međusobnom podrškom dalje intenzivno rade na unapređenju ambijenta u kojem će doći do povećanja odgovornosti, profesionalnosti i etičnosti u postupanju svih učesnika iz pravosudnih profesija a prvenstveno sudskih vještaka, notara i drugih. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Udruženja sudskih vještaka Marko Lakić i Sonja Smolović.

Dogovoreni su dalji pravci i ciljevi međusobne saradnje sa posebnim akcentom na platformu projekta Savjeta Evrope koji se u Crnoj Gori sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

Sastanak je održan u prostorijama Notarske komore u Podgorici.