Posjeta notara iz Notarske komore Poznanj u Poljskoj

Notari iz Notarske komore u Pozanju iz Poljske su bili u jednonedeljnu posjetu Crnoj Gori sa smještajem u Ulcinju. Osim što su imali prilike da uživaju u ljepotama i čarima naše države održali su sastanak sa predstavnicima naše Komore.

Dana 30.05.2022. godine delegaciju na čelu sa predsjednikom Dr. Andrzej Rataj i članovima Upravnog odbora Notarske komore Poznanj primio je potpredsjednik Notarske komore Crne Gore Igor Stijović sa članovima Upravnog odbora Darkom Ćurićem, Jadrankom Adžić i Andrijanom Vukčević. Notari su kroz otvorenu diskusiju razmijenili iskustva iz ove divije zemlje koja se odnose na nadležnosti notara i na zakonska rješenja iz oblasti građanskog prava kao i na praksu u notarskih kancelarijama. Ovakvi susreti su vrlo važni jer imaju za cilj da uspostave i jačaju međunarodnu saradnju između notarijata, a iznjedre uvijek nove ideje za poboljšanje i unapređenje notarske djelatnosti.   

Delegacija poljskih notara je dana 31.05.2022. godine posjetila notarsku kancelariju Gzima Kalabrezija u Ulcinju, gdje su se poljski notari na licu mjesta upoznali sa radom jednog od notara u Crnoj Gori.