PREDAVANJE PREDSJEDNIKA NOTARSKE KOMORE CRNE GORE, DARKA ĆURIĆA NA PRAVNOM FAKULTETU U PODGORICI

U sklopu predavanja iz Međunarodnog privatnog prava, predsjednik Notarske komore Crne Gore, Darko Ćurić, održao je predavanje studentima osnovnih studija Pravnog fakulteta u Podgorici. Fokus predavanja bio je na primjeni kolizionih normi međunarodnog privatnog prava u kontekstu rada notara, s posebnim naglaskom na oblasti nasleđivanja s međunarodnim elementima, što predstavlja jednu od ključnih nadležnosti notarske profesije.

Predavač je takođe istakao izazove s kojima se notari suočavaju u svojoj praksi, posebno ističući pitanja vezana za valjanost forme i sadržine  punomoćja. Kroz svoje predavanje, predsjednik je prenio svoje bogato iskustvo, nudeći studentima uvid u kompleksnost notarske djelatnosti u kontekstu međunarodnog prava.

Ovo predavanje nije samo pružilo teorijsko razumijevanje važnosti Međunarodnog privatnog prava u radu notara, već je takođe predstavilo konkretne izazove s kojima se notari suočavaju u svakodnevnom obavljanju svoje djelatnosti. Činjenica da je predavanje bilo usmjereno prema studentima osnovnih studija ukazuje na važnost edukacije i pripreme budućih pravnih stručnjaka za ovu oblast prava.